26 maart 2024

Een hogere kans op hart- en vaatziekten, diabetes en eerder overlijden

‘Te weinig bewegen en veel zitten hangt samen met een hogere kans op hart- en vaatziekten, diabetes en eerder overlijden.’ Lekker laatste zinnetje wel in dit artikel.

Wekelijks komen er dit soort berichten voorbij op alle nieuwskanalen. Misschien wel zo vaak dat we ze niet eens meer écht opmerken of beseffen wat daar nu echt staat.

Daar staat dus gewoon dat meer dan de helft(!) van Nederland te weinig beweegt (volgens een beweegnorm die in mijn ogen al erg laag is). Hoe kan het nou dat de meerderheid van de mensen op weg is naar allerlei welvaartsziekten? Dat de mensen die wel genoeg bewegen gewoon in de minderheid zijn is in mijn ogen schokkend.

Waar ik me zorgen over maak, is dat deze grote groep mensen ook niet het ‘goede voorbeeld’ geeft aan de volgende generatie. Zijn we nu met zijn allen echt op weg naar een toekomst waarin overgewicht, diabetes type 2 en maagverkleiningen steeds normaler worden? Met uitpuilende medicijnkastjes om alle symptomen van die welvaartsziekten te onderdrukken….

Sporten en bewegen kreeg ik vroeger vanuit huis al mee, dat is natuurlijk een voordeel. Hoe gaan we die groepen mensen die dat niet hebben meegekregen toch het belang van bewegen in laten zien? Het zou toch mooi zijn als dat besef kan komen voordat de eerste lichamelijke ongemakken zich beginnen te ontwikkelen.

Bij CrossFit Alkmaar zien we de doelgroep die op onze intakes komt wel wat verschuiven van de fanatieke sporters die CrossFit eens willen proberen naar mensen die nooit (veel) hebben gesport en nu de noodzaak voelen om in beweging te komen, goeie zaak!

Je hoeft namelijk helemaal geen fanatieke sporter te zijn om hier te starten, maar we gaan wel proberen om dat van je te maken. Boek gewoon die vrijblijvende intake, we leggen je graag alles uit.

Bart Peekstok, eigenaar en coach bij CrossFit Alkmaar.

Bron
NU.nl | Nederlanders bewegen niet genoeg en dat is zorgelijk

CONTACTGEGEVENS

Phoenixstraat 33
1812 PP Alkmaar
info@crossfitalkmaar.nl
Tel:+316 50 500 790

PARTNERS

   
    

GET STARTED!