Man lifting weights at CrossFit Alkmaar

Wijze lessen

Afgelopen januari gaf ik een speech aan honderdzeventig(!) man op de viering van ons tienjarig jubileum van CrossFit Alkmaar. Die ging natuurlijk vooral over hoe Joost en ik die toko vanaf niks hebben opgebouwd.

Vandaag gaf ik weer de presentatie die ik elke twee maanden geef bij Wij zijn BROER! aan de jongeren die daar in behandeling zitten. Die presentatie gaat over mijn jeugd waarin ik wel een tijdje ‘van het padje’ ben geweest, hoe ik daarna bijzondere dingen hebben gedaan bij het Korps Mariniers en haar special forces en daarna ook over het starten en opbouwen van CrossFit Alkmaar.

Met het verhaal dat ik bij Wij zijn BROER! vertel, probeer ik de jongeren te inspireren om zelf in actie te komen als ze iets willen veranderen, dat ze niet naar anderen moeten luisteren die zeggen dat iets onmogelijk is en dat het heerlijk is als je iets vindt waar je gewoon smerig goed in bent!

Ik laat dan natuurlijk allemaal stoere foto’s en films van bij de mariniers en CrossFit Alkmaar zien. En ook altijd een paar speldjes en onderscheidingen waar ik mega trots op ben. Als ik dan vraag of er iemand anders iets heeft waar hij/zij trots op is, gaan er altijd maar weinig handen de lucht in. Best heftig eigenlijk, ik hoop ze dan altijd te inspireren met mijn verhaal en vertel ze ook dat je gewoon mag zeggen dat je trots bent op iets waar je hard voor hebt gewerkt. Zoals voor mij mijn tijd bij de special forces en alle bijzondere dingen die ik daar gedaan heb en het opbouwen van CrossFit Alkmaar.

De ‘lessen’ die ik de jeugd bij Wij zijn BROER! meegeef zijn hoop ik waardevol. Net zoals het werk dat we bij CrossFit Alkmaar doen. Bij CrossFit Alkmaar helpen we onze leden dus al tien jaar naar een sterkere en fittere versie van zichzelf. Ik ben altijd vooral bezig geweest met het fysieke aspect hiervan, maar weet sinds een aantal jaar ook hoeveel we op het mentale vlak voor mensen kunnen betekenen.

Zo help ik nu iemand die ik drie keer per week ontmoet bij CrossFit Alkmaar. We doen vooral sporten, maar dit brengt hem veel meer dan alleen een fit lijf. Hij zat al een tijd thuis voor zich uit te staren, zonder doel. Met onze afspraken geef ik hem al een ritme en een reden om z’n nest uit te komen. Daarnaast weet ik zeker dat ik hem op zoveel andere manieren kan helpen, gebruik makend van mijn ervaringen in mijn werk en mijn leven. En daar ben ik dan weer trots op!

Ben jij ook op zoek naar positieve verandering in je leven? Begin eens met drie keer per week te trainen, moet je eens opletten wat dat je nog meer brengt naast een fit lijf! Natuurlijk vind ik het mooi (en verstandig) als je dat bij ons komt doen, geef een gil als we je erbij kunnen helpen.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven