Vijfhonderd trainingen bij CrossFit Alkmaar

Waarom mensen duizend trainingen doen bij CrossFit Alkmaar

Bij CrossFit Alkmaar zijn we jaren geleden begonnen met het uitreiken van badges aan leden die al vijfhonderd trainingen bij ons hebben gedaan. Ik weet nog goed dat we de badges uitreikten aan de eerste groep leden die deze mijlpaal hadden gehaald. Ik denk dat het er toen een stuk of tien waren, we waren super trots dat er mensen zo lang lid bleven bij CrossFit Alkmaar!

Inmiddels hebben we ook een badge voor je eerste honderd workouts. Want ook dat is natuurlijk al een prestatie om te vieren: honderd keer bij ons naar binnen gelopen om aan dat sterke en fitte lijf te werken! Daarna volgen de badges voor tweehonderdvijftig, vijfhonderd, duizend(!) en in de komende dagen reiken we voor het eerst een badge uit aan iemand die TWEEDUIZEND workouts heeft gedaaan bij CrossFit Alkmaar.

Het lijkt misschien een beetje knullig of kinderachtig om volwassen mensen badges uit te reiken omdat ze een bepaalde prestatie hebben gedaan. Ik denk dat wij dit onbewust hebben meegenomen uit onze twaalf en een half jaar bij het Korps Mariniers en haar special forces. Voor uitzendingen of zware opleidingen kregen we daar ook medailles of badges op ons pak. En hoewel we toen vooral heel hard tegen elkaar zeiden dat het ons niks interesseerde, waren we er stiekem toch best trots op als je na een lange opleiding waar meer mensen afvielen dan overbleven eindelijk die felbegeerde speld, badge of medaille kreeg opgespeld.

En dat zie ik ook terug bij CrossFit Alkmaar. Wekelijks komen er leden op onze coaches af om te vragen hoeveel lessen ze inmiddels hebben meegedaan. Ik zie de badges terug op kleding, petten, tassen en social media. Omdat onze leden er toch trots op zijn dat ze al zo vaak hebben getraind bij CrossFit Alkmaar, en terecht!

En wij? Wij zijn er nog veel trotser op dat mensen zo lang lid zijn bij CrossFit Alkmaar. Dat mensen ons vertrouwen om ze door soms zware of lange trainingen te helpen. Dat mensen die nog nooit echt getraind hebben hun vertrouwen in onze handen leggen om ze te begeleiden op weg naar die eerste honderd workouts en alle veranderingen die dat in hun lijf en hoofd teweeg brengt.

Inmiddels hebben meer dan honderd van onze leden de grens van vijfhonderd trainingen gepasseerd. En reiken we in de komende dagen nog drie badges uit voor duizend trainingen bij CrossFit Alkmaar! Daarmee is de club mensen met meer dan duizend trainingen ook groter dan tien geworden.

De dame (onze leden weten precies wie ik bedoel) die binnenkort de grens van tweeduizend passeert, wordt natuurlijk even goed in het zonnetje gezet door ons. Er zijn ook al een handjevol mensen die niet heel veel achter haar liggen op weg naar die tweeduizend……

En waarom blijven mensen nu zo lang lid bij CrossFit Alkmaar? Omdat we goede coaches hebben die je veilig laten trainen op ‘hoge intensiteit’. Dat betekent dus zwaar tillen en hard trainen. Daardoor ga je namelijk hard vooruit en krijg je een sterk en fit lijf dat tegen een stootje kan.

Maar wat naast die kundige coaches nog veel belangrijker is: Het is leuk bij CrossFit Alkmaar! Hoe effectief die nieuwe vorm van trainen die je hebt ontdekt ook is, als je het niet leuk vindt ga je het nooit jaren volhouden. En dat is toch echt de enige weg naar dat sterke en fitte lijf: jarenlang consistent drie (of meer) keer per week trainen. Check al die blije gezichten op onze socials maar eens, daar is niks nep aan.

Benieuwd of het nu echt allemaal zo leuk en goed is bij CrossFit Alkmaar? Boek gewoon hier die vrijblijvende intake, dan laten we je alles zien en leren we elkaar kennen. Samen maken we een plan dat bij jou past en waarmee jij op weg bent naar die eerste honderd workouts!

Start hier

Boek een gratis intake en vertel ons alles over jouw doelen. Samen met één van onze coaches maak je een plan dat bij jou past.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven